Veel gestelde vragen

Heeft u een vraag ? Hieronder vind u de meest gestelde vragen en antwoorden. Heeft u een andere vraag of opmerking? Neem gerust contact met ons op.

Algemene vragen

Waarom staan er geen prijzen op de website?

De totaalprijs van zonwering of rolluiken is afhankelijk van veel verschillende factoren, waaronder bijvoorbeeld de maatvoering, de bediening en bovenal de montagesituatie. Om u een zo goed en scherp mogelijke offerte te kunnen doen toekomen hebben wij graag contact met u. Graag maken wij een afspraak met u om bij u thuis in te meten en zodoende een passend voorstel/offerte te maken.

In welke regio werken jullie?

Ons werkgebied bestaat grotendeels uit: Papendrecht, Alblasserdam, Sliedrecht, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Oud-Alblas en andere dichtbij Papendrecht gelegen dorpen.

Komen jullie langs voor een prijsopgave?

Ja, wij komen graag geheel vrijblijvend bij u langs om een passende offerte te maken.

Is er een mogelijkheid zonweringproducten te bekijken?

In onze showroom en werkplaats aan de geulweg 8 in Papendrecht heeft u de mogelijkheid om enkele producten te bekijken en uit te proberen. Omdat hier niet altijd iemand aanwezig is kunt u het beste een afspraak met ons maken.

Staat het volledige assortiment op de website?

We hebben een groot assortiment aan zonwering en rolluiken en hebben de meeste producten op onze website vermeld. Heeft u een product niet gevonden? Neem dan gerust contact met ons op, wellicht kunnen wij u verder helpen.

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

U kunt op de knop contact klikken. U kunt dan uw uw naam, email, telefoonnummer en vraag invullen, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Wilt u sneller contact? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 078-6157667.

Hoe lang heb ik garantie?

Op alle buitenzonwering en rolluiken geven wij 5 jaar volledige garantie.

Op alle binnenzonwering en horren geven wij 2 jaar volledige garantie.

De kosten voor de huur van een eventuele hoogwerker of steiger vallen niet binnen de garantie.

Ik wil graag meer weten over een product van van Dam zonwering.

Het beste kunt u dan contact met ons opnemen, wij helpen u met veel plezier verder.

Levertijd en montage

Wat is de levertijd van mijn bestelde producten?

Bij maatwerkproducten duurt het vaak enkele weken voordat uw product geleverd en/of gemonteerd kan worden. Omdat de levertijd per product en periode kan verschillen kunt u het beste even contact met ons opnemen over de actuele levertijd.

Hoe lang duurt de montage van een zonwering?

De montagetijd van uw zonwering is sterk afhankelijk van het soort product, hoeveelheid en montagesituatie. Bij het inmeten of inplannen van uw zonwering kunnen wij u altijd een indicatie van de montageduur geven.

Werkt van Dam zonwering met eigen monteurs?

Ja, onze montage gebeurt altijd door onze eigen monteurs. Ze hebben stuk voor stuk jarenlange ervaring en zorgen dat er altijd netjes en veilig gewerkt wordt.

Onderhoud aan uw zonwering of rolluiken

Hoe zorg ik dat mijn zonwering lang meegaat?

Door de zonwering regelmatig schoon te maken voorkomt u vlekken in het doek die later lastig te verwijderen zijn. Daarnaast zou u één keer per jaar de draaiende delen in kunnen spuiten met siliconenspray. Gebruik hiervoor geen vet of wd40, omdat na enige tijd hier juist vuil aan gaat hechten. De gekleurde Kast en of bak van uw zonwering of rolluik kunt u jaarlijks schoonmaken met bijvoorbeeld autowasshampoo en deze kunt u hierna in de auto was zetten.

Moet ik mijn zonwering of rolluik smeren?

Uw zonwering of rolluik heeft in het algemeen geen smeermiddel nodig. Wilt u toch smeren? Dan kunt het beste de draaiende delen inspuiten met siliconenspray. Gebruik hiervoor nooit vet of wd40, dit omdat na enige tijd vuil juist aantrekt.

Kan ik mijn zonweringdoek schoonmaken?

Vlekken en vuil op het doek kunnen het beste worden verwijderd zodra de vlek is opgedroogd. Als het doek erg vies is kunt u schoonmkaen met lauw water en een zachte borstel. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze het doek kunnen beschadigen of vlekken kunnen achterlaten. W anneer het doek echt heel erg vervuild of beschadigd is, kunt u het doek eventueel laten vervangen.

Reinigen jullie ook zonwering (doek)?

Nee, voor het reinigen van zonweringdoek verwijzen wij u naar andere specialisten.

Zonweringdoek

Van mijn doek laten de naden los, kan dit gerepareerd worden?

Meestal adviseren wij om uw gehele doek te vervangen. Omdat onze doekleveranciers liever geen vervuilde doeken onder hun machines willen hebben kunnen wij uw doek helaas niet opnieuw laten stikken.

In mijn zonweringdoek zitten allemaal golven in de buurt van de stiknaden?

Wafelvorming of golven kunnen ontstaan ter hoogte van de naden, zomen of in het midden van het doek. Door de dubbele dikte op het niveau van de naden ontstaat een dikkere diameter bij het oprollen van het doek. Dit verschijnsel is dus normaal en eigenlijk altijd te zien bij een streepdoek.

Reinigen jullie zonwering doek?

Nee, voor het reinigen van zonweringdoek kunt u het beste naar een specialist gaan of het doek in zijn geheel laten vervangen.

Kan ik zelf mijn zonweringdoek schoonmaken?

Vlekken en vuil op het doek kunnen het beste worden verwijderd zodra de vlek is opgedroogd. Als het doek erg vies is kunt u schoonmaken met lauw water en een zachte borstel. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze het doek kunnen beschadigen of vlekken kunnen achterlaten. Wanneer het doek echt heel erg vervuild of beschadigd is, kunt u het doek eventueel laten vervangen.

Kan ik het doek van mijn bestaande zonwering laten vervangen?

Ja, in de meeste gevallen is het goed mogelijk om een bestaand zonnescherm te voorzien van nieuw doek.

Is het erg als mijn zonweringdoek nat wordt?

Het doek van een zonnescherm wordt waterafstotend behandeld. Het doek kan best tegen een lichte regenbui, maar in het geval van normale of langdurige regenval moet het opgerold blijven. Het beste is om uw zonwering na een regenbui weer even uit te rollen en op te laten drogen.

Kan ik mijn knikarmscherm ook als regenscherm gebruiken?

Eigenlijk is uw zonnescherm hier niet voor bedoeld, maar een lichte regenbui is meestal geen groot probleem, zorg er wel voor dat het water altijd van het zonnescherm af kan lopen. Het beste is om uw zonwering na een regenbui weer even uit te rollen en op te laten drogen.

Welk merk zonweringdoek gebruiken jullie?

De meest gerenomeerde en bekende merken zijn bij ons verkrijgbaar waaronder: Tibelly , Dickson, Swela, en Sattler.

Kan ik mijn zonweringdoek ook laten bedrukken met een logo of tekst?

Het is mogelijk om zonwering te bedrukken met een logo of een tekst. U kunt dan het beste contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.

Reparaties of problemen

Mijn elektrische zonwering werkt niet meer, wat kan ik doen?

Controleer of de stekker in het stopcontact zit en of de batterij van de bediening leeg is. Als het geluid van de motor anders is dan normaal probeer dan voor zover dat mogelijk is de zonwering te sluiten en neem contact met ons op.

Kan het oogwindwerk van ons bestaande zonnescherm vervangen worden?

In bijna alle gevallen kunnen wij het oogwindwerk van uw zonnescherm vervangen.

Kan het band van mijn zonwering of rolluik vervangen worden?

In bijna alle gevallen kunnen wij het band van uw zonnescherm of rolluik vervangen.

Is mijn nieuw geplaatste zonwering verzekerd tegen stormschade?

Bij de meeste inboedelverzekeringen is stormschade aan uw zonnescherm automatisch meeverzekerd. Het beste kunt u na hiervoor uw verzekering raadplegen.