Bediening

Voor de bediening van uw zonwering of rolluik zijn veel mogelijkheden. Hieronder vindt u verschillende mogelijkheden om uw nieuwe zonwering of rolluik te bedienen. Bij vrijwel ieder product staat vermeld voor welk type bedieningen deze geschikt is. Kunt u iets niet vinden of als u twijfelt dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.

Elektrische bediening met afstandsbediening

Voor nog meer comfort kunt u bij van Dam zonwering kiezen voor een draadloze elektrische bediening. U krijgt dan een afstandsbediening waarmee u eventueel 1 of meerdere producten kunt bedienen. Door deze luxe manier van bedienen kunt u gemakkelijk vanaf iedere plek in uw huis uw zonwering bedienen. Het is niet nodig de afstandsbediening op het product te richten omdat deze via een aparte frequentie werkt.

Rolluik of screen op zonne-energie

Screens of rolluiken kunnen worden voorzien van een op afstand bedienbare solarmotor. Het opladen gebeurt door middel van een zonnepaneel die op de buitenzijde van de kast wordt gemonteerd. In de kast wordt een accu ingebouwd die zorgt voor de opslag van de zonne-energie. Zo heeft u geen aansluiting op het stroomnet nodig, geen kabelgoten in uw woning en bespaart u op uw energierekening. Het is wel van belang dat gemonteerde zonnepaneel genoeg zon kan ontvangen.

Bediening via uw smartphone of tablet

Bediening via uw smartphone, tablet of computer behoort ook tot de mogelijkheden. Voor Somfy motoren kiest u voor somfy Smart Home. Met dit systeem zijn elektrisch bedienbare raamdecoraties eenvoudig op tijd te programmeren en via smartphone of tablet te bedienen. Dat is niet alleen gemakkelijk, maar ook veiliger.

Is uw zonwering uitgerust met Elero motoren dan kunt u kiezen voor de Elero Centero App besturing.

Handmatige bediening

Voor een handmatige bediening zijn veel verschillende mogelijkheden. Zo kunt u bij verschillende producten kiezen voor een bediening met een band of voor bediening met een slinger, ook wel oogwindwerk genoemd. Een handmatige bediening is iets minder makkelijk dan bijvoorbeeld een elektrische bediening, maar is daarentegen vaak wel weer iets goedkoper.

Elektrische bediening met schakelaar

Wilt u meer gemak en comfort dan kunt u voor vrijwel alle van Dam zonwering producten kiezen voor een elektrische bediening met schakelaar. U kunt met deze eenvoudige wandschakelaar uw zonwering bedienen. Er is een knop voor naar beneden en een knop voor de bediening omhoog.

Automatische bediening met een zon-windautomaat

De ideale oplossing voor als u niet veel thuis bent. Op vrijwel ieder rolluik of zonnescherm kan een zon-windautomaat worden geïnstalleerd. Dit apparaat stuurt uw zonwering automatisch naar buiten bij veel zonlicht en bij teveel wind of geen zon wordt uw zonwering automatisch naar binnen gestuurd. De Elero automaat is geheel draadloos en op zonne-energie waardoor kabels overbodig zijn.

Merken

Wij werken voornamelijk met de merken Elero, Somfy en ASA